Cel mai bun broker de acțiuni în 2025
Oricine este interesat de acțiuni și ar dori să înceapă să investească trebuie să-și deschidă un cont de tranzacționare la un broker de acțiuni. Un broker este o companie care vă permite să investiți în acțiuni ale companiilor din întreaga lume. Există însă brokeri și brokeri. Pentru a păși cu dreptul în lumea investițiilor, trebuie să alegeți un partener de încredere. De aceea, în acest articol, am pregătit o comparație clară a celor mai buni brokeri de acțiuni în 2025.
Cuprins
Comparația brokerilor pe acțiuni


Capitalul dvs. este supus riscului*


Capitalul dvs. este supus riscului*


Capitalul dvs. este supus riscului*
- * Avertisment – Investiția în acțiuni comportă riscul de a pierde o parte din capitalul financiar. Investiți întotdeauna doar capitalul pe care sunteți dispus să-l pierdeți
- * Română – vă informează dacă brokerul selectat dispune de o platformă de tranzacționare sau de asistență clienți în limba română.
- * Comision la cumpărarea de acțiuni – tabelul arată cel mai mic comision pentru executarea tranzacției (taxă / comision). Valoarea finală a taxei depinde de stoc și de cantitatea selectată.
- * Ratingul brokerului de acțiuni / valori – se stabilește pe baza condițiilor de investiții.
De ce să investiți prin intermediul unui broker din tabelul nostru?
Brokeri reglementați
Brokerii selectați din tabel sunt supravegheați de autoritățile de reglementare internaționale și interne, ceea ce reprezintă garanția unor investiții transparente și sigure pe piețele de valori.
Ofertă mare de acțiuni
Vreți să investiți în acțiuni Google, Amazon, Nvidia, Tesla sau BMW? Nicio problemă. Brokerii selectați vă permit să investiți în companii populare din întreaga lume.
Platforme de calitate
Investiți în acțiuni printr-o platformă profesională de tranzacționare. Fiecare broker din comparația noastră oferă o platformă cu instrumente analitice avansate.
Asistență clienți de primă clasă
Brokerii selectați oferă asistență clienților 24 de ore pe zi (de luni până vineri). Unii brokeri oferă, de asemenea, asistență clienți în limba română.
Răspunsuri la întrebări frecvente
- Reglementarea – reglementarea brokerilor asigură investițiilor transparență și siguranță. Unii brokeri își au sediul în țări nedemne de încredere, cu legi de reglementare slabe. Brokerii de calitate sunt reglementați de CySEC, FCA sau ASIC. Mulți brokeri sunt, de asemenea, reglementați de instituții naționale. În România, activitățile brokerilor sunt reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
- Oferta de acțiuni – când menționăm conceptul de investiții în acțiuni, majoritatea oamenilor se gândesc la investiții în marile companii americane precum Apple, Google sau Tesla. Acțiunile companiilor americane sunt cele mai populare, iar aceste acțiuni nu pot lipsi din oferta unui broker de calitate. Cei mai buni brokeri au în ofertă acțiuni ale companiilor americane din diverse sectoare (finanțe, tehnologie, bunuri de larg consum…). În oferta brokerului de calitate găsiți și acțiuni ale companiilor din Europa. Unii brokeri vă oferă posibilitatea de a investi și în acțiuni ale companiilor din Asia, Australia și Canada.
- Comisioane – când investiți în acțiuni, în majoritatea cazurilor plătiți o taxă pentru cumpărarea și vânzarea de acțiuni (comision). Comisionul minim începe de la 0 Lei. Valoarea acestuia depinde de numărul de acțiuni pe care intenționați să le cumpărați sau să le vindeți. În plus, este posibil ca atunci când investiți, să achitați o taxă de schimb valutar. Această taxă se percepe doar dacă aveți un cont de tranzacționare în Lei și, de exemplu, cumpărați acțiuni ale unei companii americane pentru dolari. Această taxă de conversie valutară reprezintă de obicei 0,5% din valoarea tranzacției.
- Platforma de tranzacționare – cumpărarea și vânzarea acțiunilor are loc prin intermediul platformei de tranzacționare. Într-o platformă de calitate veți găsi o serie de instrumente tehnice și o analiză fundamentală. Multe platforme sunt disponibile și în limba română. Am pregătit pentru dvs. o comparație clară a platformelor de tranzacționare în acest articol.
- Asistența clienți – serviciul de asistență clienți vă ajută să rezolvați orice problemă. Cel mai bun broker de acțiuni oferă asistență pentru clienți 24/5 prin telefon, e-mail sau chat online.
În articolul nostru – Cum să alegeți cel mai bun broker pentru cumpărarea de acțiuni descris detaliat toate criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un broker de calitate.
Valoarea optimă a capitalului investit în acțiuni depinde în principal de orizontul dvs. de investiție și de capacitățile financiare.
Intenționați să păstrați acțiunile pe termen lung sau doriți să profitați de fluctuațiile de preț pe termen scurt? Intenționați să cumpărați acțiuni ale companiilor care plătesc dividende? Vreți să utilizați contracte contracte CFD, datorită cărora să puteți profita chiar și atunci când prețul acțiunilor scade?
Stabiliți-vă prioritățile și strategia de tranzacționare. Unii investitori cumpără acțiuni dintr-o dată, în cantități mari, alții cumpără în etape. În general, este recomandabil să începeți să investiți cu o sumă de cel puțin $500 (aproximativ 2 300 Lei), astfel încât să vă puteți diversifica parțial portofoliul și să cumpărați mai multe titluri de acțiuni.
Contul demo este un tip de cont de tranzacționare prin care investiți în acțiuni doar cu capital fictiv (virtual). În cadrul contului demo puteți încerca platforma și vă puteți testa strategia de tranzacționare în mediul real al bursei.
Contul demo vă oferă posibilitatea să investiți „de încercare”.
Cum vă deschideți un cont de tranzacționare demo
- În formularul de pe site-ul brokerului, completați datele personale de bază (nume și prenume, adresa de e-mail și număr de telefon).
- Creați-vă datele de autentificare pentru contul dvs. demo.
- Pe pagina brokerului selectați, descărcați și instalați platforma de tranzacționare. Cei mai buni brokeri oferă și o variantă web a platformei de tranzacționare, în care vă logați prin intermediul browserului dvs. web.
- Contul demo a fost creat.
Singura diferență față de un cont real este că într-un cont demo puteți cumpăra acțiuni doar cu bani virtuali. Cu un cont demo, puteți testa toate caracteristicile platformei de tranzacționare dar fără riscurile unui cont real.
La brokerii de acțiuni din tabelul nostru, deschiderea contului demo este gratuită.
Contul real este acel tip de cont de tranzacționare în care investiți în acțiuni cu bani adevărați. Atunci când investiți într-un cont real, vă manifestați psihologia și disciplina, care joacă un rol cheie în succesul investițiilor la bursa de valori.

Cum vă configurați contul de tranzacționare – instrucțiuni
Procesul configurării contului de tranzacționare este alcătuit din următorii pași:
- În formularul de pe site-ul brokerului, completați datele personale de bază (nume și prenume, adresa de e-mail și număr de telefon).
- Creați-vă datele de autentificare pentru contul de tranzacționare.
- Dovediți-vă identitatea cu un act de identitate (de exemplu, carte de identitate, permis de conducere, pașaport) și o factură (de exemplu, de telefon, de electricitate sau de gaze). Copiile documentelor pot fi încărcate direct în formularul de pe site-ul brokerului, sau le puteți trimite prin e-mail.
- Așteptați până când identitatea dvs. este verificată.
- După ce identitatea vă este verificată, alegeți una dintre opțiunile de transfer de fonduri în contul dvs. de tranzacționare.
- Pe site-ul brokerului, selectați, descărcați și instalați platforma de tranzacționare. Brokerii de calitate oferă și o versiune web a platformei de tranzacționare, la care vă conectați prin browserul dvs. de internet.
- După ce fondurile au fost transferate cu succes în cont, contul real de tranzacționare este deschis și puteți începe să investiți.
La brokerii selectați de noi, deschiderea contului este gratuită.
Scopul lor principal este acela de a proteja investitorii de brokerii frauduloși și de practicile lor neloiale. De exemplu, dacă vă deschideți cont la un broker nereglementat, se poate întâmpla ca acesta să vă blocheze retragerile sau să manipuleze prețurile instrumentelor financiare.
În plus, brokerii reglementați trebuie să aibă conturile clienților asigurate în caz de faliment și de insolvență. De exemplu, brokerul eToro are depozitele clienților asigurate până la valoarea de $1 000 000 (aproximativ 4 610 000 Lei).
Brokerii afișează informațiile despre reglementări și pe site-urile lor. Le găsiți adesea în subsolul site-ului sau în antetul meniului, în secțiunea – Despre companie.
Următoarele autorități de reglementare sunt importante pentru investitorii din România:
- ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară
- ESMA – Autoritatea Europeană pentru Piețe și Valori Mobiliare
- FCA – organism de reglementare din Marea Britanie
- CySEC – organism de reglementare din Cipru
Brokerii de acțiuni percep comisioane pentru serviciile lor. Acestea diferă în funcție de obiectul tranzacției – fie acțiuni reale / fizice, fie tranzacții de acțiuni cu efect de levier prin instrumente financiare derivate (CFD-uri și contracte futures, opțiuni).
Cele mai frecvente taxe sunt:
- Comision pentru realizarea tranzacției – această taxă se percepe la cumpărarea și la vânzarea de acțiuni.
- Spread – este diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare al instrumentului. În acest caz, taxa reprezintă o mică creștere a acestei diferențe. Majoritatea brokerilor de acțiuni cresc ușor spread-ul atunci când nu percep un comision de realizare a tranzacției.
- Taxă de conversie – puteți plăti această taxă, de exemplu, dacă aveți un cont în coroane și doriți să cumpărați acțiuni din SUA.
- Swap – această taxă se percepe pentru reportarea unei tranzacții deschise la ziua următoare. Plătiți pentru swap doar atunci când tranzacționați acțiuni prin contracte CFD.
- Comision de depunere sau de retragere de fonduri – unii brokeri percep o taxă fixă pentru depunerea sau retragerea banilor. Valoarea acestei taxe este de obicei determinată de metoda de depunere, respectiv de retragere, aleasă.
- Taxă de inactivitate – unii brokeri folosesc termenul de taxă de administrare a contului. Este percepută dacă nu efectuați tranzacții sau nu vă conectați la contul dvs. pentru o anumită perioadă.
Vă uitați la comparațiile dintre brokerii de acțiuni și vă întrebați care broker este mai bun? Este o întrebare fără un răspuns categoric, deoarece fiecare comerciant sau investitor se simte confortabil cu ceva diferit.
Cineva preferă ca asistența pentru clienți să fie în limba română, altcineva se simte confortabil cu engleza. Unii investitori caută instrumente și platforme analitice profesionale, alții doresc să investească, pe cât posibil, de o manieră simplă. Prin urmare, înainte de a alege un broker de valori, trebuie să vă clarificați prioritățile și nevoile.

Chestionar ajutător pentru selectarea celui mai bun broker de acțiuni
Pentru a alege corect brokerul de acțiuni, se recomandă să vă răspundeți mai întâi la următoarele întrebări:
- Vreți să tranzacționați activ sau să investiți pe termen lung?
- Plănuiți să cumpărați acțiunile unor firme care plătesc dividende?
- Ce sumă intenționați să investiți?
- Preferați o platformă simplă, sau aveți nevoie de o platformă de tranzacționare performantă, cu o varietate de instrumente analitice?
- Căutați un broker care să ofere asistentă clienți în limba română?
- Vreți să vizitați personal firma de brokeraj la o filială apropiată?
Sperăm că această comparație dintre brokerii de acțiuni vi s-a părut utilă. Dacă aveți o problemă la deschiderea contului și nu vă descurcați, contactați-ne și vă vom ajuta cu plăcere.
Vi se pare utilă această listă cu cei mai buni brokeri de acțiuni? Recomandați-o și prietenilor. În acest fel, contribuiți la partajarea informațiilor de calitate despre investițiile la bursă.